Vad gör en produktionschef?

Jennie Jansson.

Vad gör en produktionschef på ScandiNova?

Det som utmärker ScandiNova är vår förmåga att samarbeta och ställa upp för varandra, behöver något lösas så är man inte sen att hjälpa till! Detta gäller både i mitt team och i företaget som helhet.

Lär känna Jennie Jansson – System Assembly Manager på ScandiNova Systems. 

System Assembly Manager innebär en roll som produktionschef för vår projekt- och systemproduktion. Jennie har snart arbetat sju år inom organisationen, varav de tre inledande åren som montör. Hon tog sedan klivet upp i hierarkin och blev chef över sitt team. Före sin tid på ScandiNova arbetade Jennie i många år som operatör inom MedTech.

Hur skulle du beskriva din roll inom ScandiNova och hur är det att arbeta som produktionschef?

Min roll som produktionschef innebär att planera verksamheten utifrån ett övergripande perspektiv. Material, resurser, flöden etc. Ett arbete som är både roligt och utmanande.

Vad gör en produktionschef? Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

En vanlig arbetsdag börjar oftast vid kl 07.00. Då tar jag hand om avrapportering av material kopplade till slutförda tillverkningsordrar från dagen innan, checkar av med mina anställda om vi har några störningar i produktionen och hur vi ligger till i förhållande till våra aktuella deadlines.

En hel del tid går åt till support för teamet, det kan vara allt från att strukturera upp materialförvaring till kontakt med QA för avvikelsehantering. I och med min bakgrund som montör så står jag, så ofta jag hinner, nere ”på golvet” och hjälper teamet i det dagliga arbetet. Utöver detta blir det en del möten att närvara vid.

Vad är det mest fascinerande med ditt jobb?

Det mest fascinerande med mitt jobb är variationen, ingen dag är den andra lik. Vi bygger olika maskiner med olika förutsättningar. Det kan ibland skapa utmaningar som man lär sig väldigt mycket av.

Hur skulle du beskriva ScandiNova som företag? Hur är teamet?

Scandinova är väldigt familjärt. Eftersom vi fortfarande är ett ganska litet företag så är det lätt att ha en personlig relation till alla. Det som utmärker ScandiNova är vår förmåga att samarbeta och ställa upp för varandra, behöver något lösas så är man inte sen att hjälpa till! Detta gäller både i mitt team och i företaget som helhet.

Varför bör man överväga en karriär inom ScandiNova?

Scandinova är ett företag som växer och vi uppmuntrar till personlig utveckling och ökad kompetens. Häng med på vår resa uppåt!

Undrar du vilken kompetens vi söker till teamet just nu? Besök vår karriärsida.

Need help finding a product?

Get contacted by ScandiNova

Required