Technical Account Manager

Anton Chan

Livet som Technical Account Manager på ScandiNova

I rollen kommer jag effektivt ge kunderna support och även vara ett stöd för att utveckla och förbättra kundernas applikationer med hjälp av våra produkter och system.

Låt oss presentera Anton Chan – vår nya Technical Account Manager. Men vad gör egentligen en Technical Account Manager hos ScandiNova Systems?

Anton anslöt till ScandiNovas medarbetarstyrka redan 2014, då i formen som QA-ingenjör. Då hade han precis avslutat en anställning som kvalitetsingenjör hos Atlas Copco. Tjänsten kombinerades sedan med ett ansvar som projektledare. Nu har Anton tagit steget vidare till att bli ScandiNovas nya Technical Account Manager.

Hur skulle du beskriva din roll som Technical Account Manager?

Jag har precis börjat min roll som Technical Account Manager och håller på att sätta mig in i tekniken och de kundspecifika applikationerna. När jag blir mer van i rollen kommer jag kunna mer effektivt ge kunderna support och även vara ett stöd för att utveckla och förbättra kundernas applikationer med hjälp av våra produkter och system.

Vad är det mest fascinerande med ditt nuvarande jobb?

Få lära mig mera om kundens applikationer och bygga upp en långvarig relation med kunderna.

Hur skulle du beskriva ScandiNova som företag? Hur är teamet?

ScandiNova är ett företag som är mitt i en förändringsfas för att hantera den kraftiga tillväxt som har skett de senaste året. Teamet arbetar dynamiskt och målfokuserat.

Varför bör man överväga en karriär inom ScandiNova?

Om man vill arbeta med spännande teknologi, samarbeta med människor från hela världen och vara med på en tillväxtresa.

Vill du ansluta till teamet? Skicka in en spontanansökan!

Need help finding a product?

Get contacted by ScandiNova

Required