MENU
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more

UTVECKLINGSINGENJÖR

Uppsala 2016-06-27

ScandiNova expanderar kraftigt och söker nu en medlem till vårt R&D-team som idag består av nio ingenjörer.

  • Typ: Tillsvidareanställning heltid
  • Sista ansökningsdag: 2017-08-31

Dina ansvarsområden

Tjänsten innebär design av våra pulsade högspänningsaggregat för t ex forskning, radioterapi och olika industriella tillämpningar. Dessa ger höspänningspulser på mellan 30 kV och 500 kV. Effektklasserna är mellan 2 kW och 150 kW. Vi har ett modulärt uppbyggt system där flera av modulerna innehåller kraftelektronik. Systemet har ett egenutvecklat styrsystem som är PLC-baserat.

Designarbetet kan bestå av allt från mindre justeringar på befintliga produkter till utveckling av en helt ny produkt och allt däremellan. R&D-teamet bygger och testar prototyper och testar material och programvara. I tjänsten ingår även support till vårt Test-och Serviceteam vid test av färdiga produkter i produktionen och vid installation och service av levererade produkter.

R&D-teamet har ofta ett nära samarbete med våra kunder, dels då vi designar en ny kundanpassad produkt och dels vid support av levererade produkter. Att kommunicera med, och förstå, kundernas behov är en viktig del av tjänsten.

Både R&D-teamet och företaget i stort är en familjär och samarbetsorienterad organisation där vi hjälper varandra över avdelningsgränserna och det är en fördel att vara en person som tycker om att rycka in där det behövs.

Din kompetens och personlighet

För att lyckas i tjänsten bör du ha en examen inom elektronik eller teknisk fysik, erfarenhet av elektronikutveckling, magnet- och transformatordesign samt högspänningsteknik.

Erfarenhet av projektledning är meriterande.

ScandiNova har större delen av sin kundbas utanför Sverige och därför kommer din förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift att värderas högt.

Om du har ett genuint intresse för teknik, god samarbetsförmåga och viljan att ständigt utvecklas så tror vi att du kommer att trivas i rollen som utvecklingsingenjör hos oss.

Ansök och mer information

Eftersom vi tycker att mångfald är viktigt för att utveckla vår verksamhet, så välkomnar vi att såväl män som kvinnor, ung som äldre och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund söker våra tjänster.”

Vänligen skicka din ansökan bestående av personligt brev och CV till career@scandinovasystems.com. För ytterligare information om tjänsten och företaget se www.scandinovasystems.com eller kontakta Klas Elmquist, klas.elmquist@scandinovasystems.com.

Om ScandiNova Systems

Scandinova Systems AB är ett Uppsalabaserat teknikföretag, som är världsledande inom utveckling och produktion av pulsade högspänningsaggregat, så kallade modulatorer. Aggregaten har en nyckelfunktion inom olika typer av användningsområden, tex vetenskaplig forskning, cancerbehandling och industriröntgen. Mer än 95% exporteras utomlands till bl a USA, Kina och Europa. Bland företagets kunder kan nämnas Cern, MaxIV, Elekta, AVO, Toshiba och Tsinghua University. Företaget har idag drygt 50 tal anställda och expanderar kraftigt. Huvudägare är Industrifonden och SEB Venture Capital.

Pdf version